Китайка спря устрема на Виктория Томова на "Ролан Гарос"

Първата ни ракета загуби от Дзиню Уан (Китай) с 5-7, 7-5, 6-1 в мач от втория кръг на турнира

30.05.2024 | 18:20 Редактор: Толя Стоянова
Китайка спря устрема на Виктория Томова на

Виктория Томова отпадна от Откритото първенство на Франция, след като загуби от Дзиню Уан (Китай) с 5-7, 7-5, 6-1 в мач от втория кръг на турнира. Двубоят трябваше да се играе вчера, но бе отложен заради дъжд, а валежите над Париж на два пъти прекъсната срещата днес.

Мачът започна равностойно и двете тенисистки взимаха подаванията си до 5-5, когато Уан стигна до решаващ пробив и след това затвори сервиса на своето подаване. 37-ата в света китайка проби на старта на втория сет, а скоро след това двубоят бе прекъснат заради дъжд.

При подновяването Томова намери сили и характер, за да спаси един мачбол и да вземе четири поредни гейма от изоставане с 3-5, с което вкара мача в решаващ трети сет. В него Уан доминираше и поведе с 5-1, когато отново заваля. След дълга пауза двете се върнаха на корта, а китайката бързо затвори мача след общо 2 часа и 15 минути игра, предаде БГНЕС.

Така първата ракета на България не успя да запише дебютно участие в третия кръг на турнирите от Големия шлем. Тя все пак регистрира първа победа на "Ролан Гарос" с успеха си на 16-ата поставена Екатерина Александрова в откриващия кръг. По този начин Вики вече има победи в три от четирите турнира от Големия шлем с изключение на US Open. 

Снимка: БГНЕС