fallback

Алкарас се затрудни, но отстрани Де Йонг от "Ролан Гарос"

Стефанос Циципас победи Даниел Алтмайер

29.05.2024 | 19:25 Автор: Искра Ангелова

Карлос Алкарас победи Йеспер де Йонг с 3:1 (6:3, 6:4, 2:6, 6:2) на "Ролан Гарос". Световният №176 демонстрира тенис, който изобщо не отговаряше на статута му на квалификант и в големи периоди от мача се надиграваше успешно с испанеца, поддържайки светкавичното му темпо. Алкарас все пак издържа този тежък тест и се класира за третия кръг в Париж.

Алкарас реализира 35 уинъра, но направи и 47 непредизвикани грешки. Победата дойде след 3 часа и 8 минути. За 20-годишния испанец предстои мач срещу победителя от двубоя между Себастиан Корда и Сону Куон, които ще играят в четвъртък.

По-рано през деня Стефанос Циципас, финалистът от 2021 година, победи Даниел Алтмайер с 6-3, 6-2, 6-7(2), 6-4.

През първия един час игра всичко вървеше в полза на гръцкия тенисист, който пласира 27 уинъра в първите два сета и изглеждаше, че без проблем ще довърши германеца. В третия сет обаче нещата се промениха и Алтмайер спечели тайбрека, за да оцелее, съобщава БГНЕС.

Миналия сезон световният №83 елиминира Яник Синер във втори кръг, а когато проби на старта на четвъртия сет, сигналите за предстояща драма бяха налице. Циципас обаче се мобилизира навреме и направи рибрейк за 4-4, след който много по-спокойно довърши мача и не позволи да се стига до пети сет.

Стефанос е с баланс от 23-7 на Ролан Гарос. В следващия кръг очаква Лоренцо Сонего или Джиджен Джан.

Снима: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback