"Ботев" (Пд) загуби от "Арда" в бенефиса на Лъчезар Балтанов

Единственото попадение в мача вкара Тонислав Йорданов

27.05.2024 | 22:13 Редактор: Искра Ангелова

"Арда" спечели последния си мач през сезона. Кърджалийци се наложиха с минималното 1:0 като гост на "Ботев" (Пловдив), но финишират осми в крайното класиране. Единственото попадение в мача вкара Тонислав Йорданов през първата част.

Въпреки успеха, тимът от Кърджали остава извън битката за евротурнирите, тъй като в другия двубой от тази група ЦСКА 1948 победи "Славия" и си гарантира седмото място в крайното класиране, което дава право на участие в баража за класиране в турнира Лига на конференциите. Там футболистите на Валентин Илиев ще срещнат тима на ЦСКА. "Канарчетата" пък приключват сезона на девето място в подреждането с 45 точки.

Двубоят на стадион "Христо Ботев", който бе последен за Лъчезар Балтанов за първия тим на "жълто-черните", стартира по-силно за домакините, които още в третата минута пропуснаха отличен шанс да открият резултата. Димитър Папазов напредна с индивидуален пробив в противниковата половина и изведе Мартин Секулич зад защитата на "Арда", но хърватинът се засуети и ударът му бе отразен от Анатолий Господинов, а при последвалата добавка от Бисер Бонев Принц Окезие изчисти пред голлинията.

Четете цялата статия в gol.bg.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Lap.bg,