fallback

"Славия" сломи носителя на Купата на България и мечтае за Европа

Тимът се наложи с 3:1 срещу "Ботев" (Пловдив)

20.05.2024 | 22:36 Автор: Вяра Димова

"Славия" победи с 3:1 у дома носителя на Купата на България за 2024 година "Ботев" (Пловдив) в двубой от 34-ия кръг в Първа лига. Успехът на "белите" запази интригата за спечелване на седмото място в класирането, даващо право на участие в бараж за Лигата на конференциите.

Още в петата минута столичани излязоха напред в резултата, когато Иван Минчев изведе на голова позиция Тони Тасев и той реализира десетия си гол през сезона.

Превъзходството на "белите" продължи и в седмата минута домакините стигнаха до нова голова възможност. Матвей Игонен сгреши при изнасянето на топката, като тя беше отнета от Иван Минчев, който нанесе удар от близо 20 метра. Шутът беше избит от естонския вратар, но Минчев достигна първи до топката и би от малък ъгъл, но Игонен отново изби.

"Славия" натисна в следващите минути и достигна до второ попадение. Тони Тасев пусна към Иван Минчев, който центрира за Венцислав Керчев и защитникът вкара за 2:0.

В 67-ата минута влезлият като резерва Галин Иванов шутира силно от фаул, но вратарят Даниел Кайзер изби топката. Девет минути по-късно удар на Константинос Балоянис срещна гредата на вратата, пазена от Светослав Вуцов, но в 78-ата минута Владимир Николов със самостоятелен пробив направи резултата 3:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback