Десподов и ПАОК триумфираха с титлата на Гърция

Тимът ще се включи в квалификациите за място в Шампионската лига

20.05.2024 | 07:10 Редактор: Искра Ангелова

Кирил Десподов и ПАОК (Солун) станаха шампиони на Гърция след победа в градското дерби с "Арис" в последния 10-и кръг на плейофа за титлата. С тази победа ПАОК събира 80 точки и е недостижим на върха, въпреки победата по същото време на АЕК с 3:0 над "Ламия" у дома. "Жълто-черните" от Атина, които миналата година бяха първенци, завършиха със 78 точки. Третото място е за "Олимпиакос", който измъкна 2:2 от "Панатинайкос" и завърши със 74 точки.

За "Панатинайкос" и "Арис", който е 5-и, остава възможността на 25 май да спечелят купата на страната, тъй като излизат един срещу друг на финала във Волос.

За ПАОК това е четвърта шампионска титла в историята, а тимът ще се включи в квалификациите за място в Шампионската лига. Кирил Десподов пък се окичи с титлата при първата си година в Солун и става третият българин, който е шампион зад граница след Георги Костадинов (АПОЕЛ (Никозия) в Кипър и Джошкун Теменужков ("Линкълн") в Гибрартар.

Българският национал Кирил Десподов се появи на терена в 62-ата минута на мястото на автора на второто попадение Тайсон, а само четири минути след влизането си можеше да реши мача с трети гол. Андрия Живкович проби от ляво и центрира, а Десподов на 7-8 метра от вратата се подхлъзна при опита си да стреля.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС