fallback

"Манчестър Сити" спечели рекордна четвърта поредна титла във Висшата лига

Тимът постигна успех с 3:1 срещу "Уест Хям"

19.05.2024 | 20:07 Автор: Вяра Димова

С два гола на Фил Фодън "Манчестър Сити" победи "Уест Хям" с 3:1, за да спечели очаквано 4-ата си поредна титла във Висшата лига. Най-добрият играч на сезона се разписа на два пъти в първите 20 минути, за да постави отбора си на верния път, а след като гостите върнаха едно попадения, Родри гарантира, че изненада няма да има. 

За домакините стартира Жереми Доку, докато в състава на "чуковете" липсваше лидера Джаред Боуен, който не бе в групата заради проблеми със сливиците. 

Феновете на "Етихад" ликуваха още във 2-ата минута, когато Фил Фодън постави тима на пътя към титлата. След само 78 секунди най-добрият играч във Висшата лига за сезона получи от Бернардо Силва и с отличен удар прати топката в далечния ъгъл. 

Това взриви трибуните и даде спокойствие на домакините, които установиха контрол върху събитията. В 15-ата минута Ареола спаси удар на Доку, а Родри стреля неточно. В 18-ата минута отново Фодън излезе на сцената, когато засече с отличен удар подаване на Доку и направи 2:0. 

В 30-ата минута Сити вече имаше 9 точни удара, но малко преди паузата интригата се върна, защото "Уест Хям" вкара.

Холанд също търсеше своя гол, но така и не можеше да го намери. Де Бройне прати топката на сантиметри от целта от пряк свободен удар. Времето обаче минаваше и титлата бе все по-близо. В края Соучек вкара втори гол за гостите, но той бързо бе отменен заради игра с ръка и в крайна сметка с 3:1 "Сити" стигна отново до върха, а феновете нахлуха на терена след последния сигнал. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback