"Ювентус" уволни Алегри след спечелената купа

Наставникът напуска клуба след втори престой начело на "бианконерите"

17.05.2024 | 19:36 Редактор: Искра Ангелова

"Ювентус" уволни старши треньора си Масимилиано Алегри. Това съобщи италианският журналист Фабрицио Романо, а малко по-късно това направиха и от клуба.

Това се случва само 2 дни, след като спечели първи трофей начело на "Ювентус" от 3 години насам. Наставникът напуска клуба след втори престой начело на "бианконерите", който продължи почти 3 години. По ирония на съдбата "Ювентус" уволни Алегри предишния път отново на 17-и май, петък. Това беше през 2019 г.

Алегри спечели Купата на Италия начело на тима в сряда след победа с 1:0 над "Аталанта" във финала. "Бианконерите" си осигуриха и класиране в Шампионската лига догодина, като два кръга преди края на сезона са сигурни в топ 5."

"Ювентус" обявява, че Масимилиано Алегри е освободен от задълженията си като треньор на първия отбор на мъжете. Освобождаването е следствие от определено поведение по време и след финала за Купата на Италия, което клубът счита за несъвместимо с ценностите на "Ювентус" и с поведението, което трябва да спазват тези, които го представляват. То слага край на период на сътрудничество, започнал през 2014 г., рестартирал през 2021 г. и приключил след последните 3 сезона заедно с финала за Купата на Италия. Клубът пожелава на Масимилиано Алегри късмет в бъдещите му проекти", се казва в официално изявление на клуба.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС