fallback

"Ювентус" надви "Аталанта" и спечели първата си купа от 3 години насам

Купата е под №15 за "Юве" в историята

16.05.2024 | 07:31 Автор: Деси Николова

"Ювентус" спечели първата си купа от 3 години насам, като надви 1:0 "Аталанта" на финала за Купата на Италия. Голът на Душан Влахович още в 4-ата минута донесе трофея на Макс Алегри и неговите хора. Това е първа купа за "бианконерите", откакто спечелиха тази надпревара през 2021 г. отново срещу тима на "Аталанта" (тогава с 2:1).

Купата е под №15 за "Юве" в историята що се отнася до този турнир. "Аталанта" пък губи пети пореден финал в надпреварата и остана с един единствен трофей в историята си - Купата на Италия през 1963 г. След седмица "Аталанта" ще се изправи срещу "Байер" (Леверкузен) във финала на Лига Европа.

При отсъствието на Джанлука Скамака, който бе наказан, Гасперини заложи на Шарл де Кетеларе като централен нападател, след двата му гола срещу "Рома" през уикенда. Скалвини не бе напълно готов да стартира в защита. За "Юве" имаше интересни промени. Перин бе на вратата, както във всеки мач за Купата. Данило се завърна, излекуван от контузия и бе в центъра на защитата. Имаше титулярни места за Никулуси-Кавилия, Айлинг Джуниър и Андреа Камбиазо.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback