fallback

"Левски" и "Черно море" не си вкараха голове в мач на фона на фенски протест

Преди началото на мача фенове на Левски "превзеха" едната от вратите на терена

12.05.2024 | 22:40 Автор: Искра Ангелова

"Левски" и "Черно море" изиграха зрелищен мач, но не успяха да се победят в среща от 32-ия кръг на Първа лига от плейофите в Шампионската група. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" завърши 0:0, но и двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до крайния успех.

Точката обаче се оказа достатъчна за варненци, за да изпълнят целта си - да финишират в челната тройка. "Черно море" се изкачи на второто място с актив от 66 пункта, колкото има и ЦСКА, но "моряците" са с по-добри показатели в директните мачове. Три кръга преди края хората на Илиан Илиев няма как да бъдат изместени от Топ 3, защото са с 11 точки пред четвъртия в класирането. Така те си гарантираха минимум бронзовите медали. Сега въпросът е дали варненци ще участват директно в евротурнирите, или ще им се наложи да играят бараж за Европа.

"Левски" пък изпревари "Локомотив" (Пловдив) на 4-ата позиция, като и двата отбора са с по 55 точки. В следващия кръг двата тима ще се изправят един срещу друг на "Лаута", а за "сините" вече има сериозна угроза да останат зад борда за Европа.

Срещата ще остане в историята и с безпрецедентен екшън, който беляза двубоя на "Герена" и забави неговия старт с над 10 минути. Преди началото на мача фенове на Левски "превзеха" едната от вратите на терена. Те организираха протест срещу мажоритарния собственик Наско Сираков. Запалянковците издигнаха  транспарант пред вратата откъм сектор "Б" с надпис: "Сираков - Вън". Протестът им продължи повече от 10 минути, след което реферът Радослав Гидженов все пак даде първия съдийски сигнал.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.

fallback
Още от Спорт
fallback