fallback

Роналдо полудя след червения картон, чака го тежка санкция

Петкратният носител на "Златната топка" замахна с юмрук към главния съдия

09.04.2024 | 17:32 Автор: Искра Ангелова

Кристиано Роналдо започва все по-често да изпуска нервите си в строгата иначе откъм закони Саудитска Арабия. Португалецът си изкара директен червен картон по време на полуфинала за Суперкупата на страната при загубата на неговия "Ал Насър" с 0:2 от "Ал Хилал". В 88-ата минута ветеранът изблъска грубо в гърдите защитника на съперника Али Ал Булаихи, имащ славата на провокатор. Действията на Роналдо му донесоха изгонване, а петкратният носител на "Златната топка" замахна с юмрук към главния съдия, но се спря. Очаква се 37-годишният футболист да получи наказание от 2 мача и глоба в размер на около 5000 евро.

Публиката на мача допълнително наля масло в огъня, след като започна да скандира името на неговия отявлен съперник през годините Лионел Меси.

Мегазвездата все пак получи подкрепа от своя треньор Луис Кастро.

"Той се възползва от контакта с Кристиано и се оплака от удар в лицето. Видях повторението и нямаше докосване на лицето на играча. Съдията даде червен картон, като според мен той бе в следствие на театралното поведение на съперника", обясни специалистът, цитиран от "Труд".

През февруари Кристиано показа неприличен жест към трибуните след успеха над "Ал Шабаб" с 3:2, когато фенове отново възпяха аржентинеца в опит да дразнят нападателя на съперника. Тогава той бе санкциониран да не играе една среща.

За Кристиано това бе 12-и червен картон в неговата кариера. Той е бил гонен в дербито на Манчестър, докато носеше екипа на "Юнайтед", в градското съперничество на Мадрид между "Реал" и "Атлетико", а също и в "Ел Класико". Португалецът има и червен картон в Шампионска лига с екипа на "Ювентус" от 2018 година в двубой с "Валенсия".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback