fallback

ЦСКА е застрашен да остане без половин отбор за дербито с "Левски"

Добра новина за Ел Маестро е завръщането на Тобиас Хайнц и Мартин Стойчев

02.04.2024 | 09:26 Автор: Тодор Петров

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро получи добри и лошо новини в началото на новата седмица, която се очертава да е много тежка за тима – предстоят домакинство на "Локомотив" (Пловдив) утре и вечно дерби с "Левски" в неделя.

Наравно със своите съотборници преди тези сблъсъци вече тренират Тобиас Хайнц и Мартин Стойчев, които лекуваха контузии в последните седмици. Марселино Кареасо, който имаше проблеми след победата над "Локо" (Сф) в събота, също участва във вчерашното занимание на тима. 

Нищожни обаче изглеждат шансовете на капитана Юрген Матей и десния бек Иван Турицов да играят срещу "сините". Двамата продължават да са в лазарета, като не е ясно кога ще подновят занимания с отбора. Нидерландецът има мускулна травма в бедрото, докато родният национал страда от проблеми в адуктора. 

Още двама защитници на ЦСКА са под въпрос за дербито с "Левски" в неделя. Енес Махмутович и Емануел Шакич получиха в "Надежда" четвъртите си жълти картони от началото на сезона и при официално предупреждение утре срещу "Локо" (Пд) ще гледат сблъсъка от трибуните на "Васил Левски". 

Непосредствено застрашен от санкция е и Тибо Вион, който е бил декориран в жълто 8 пъти в хода на кампанията и при нов картон ще е наказан за две срещи. С оглед на контузиите на Юрген Матей и Иван Турицов ЦСКА е сериозно застрашен да остане без отбрана за вечното дерби, като въпросното трио трябва да е изключително внимателно срещу "смърфовете" утре, пише "Тема Спорт".

Както е известно, аут за предстоящите два мача е един от капитаните - Амос Юга. Той получи деветия си жълт картон от началото на сезона в "Надежда" срещу "Локо" (Сф).

Снимка: Lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback