Гол на Николас Пенев донесе успех на "Хебър" над "Арда"

Тимът от Пазарджик вече събра 27 точки

17.03.2024 | 19:19 Редактор: Толя Стоянова

"Хебър" взе важна победа, като се наложи над "Арда" с 1:0 у дома. Победното попадение за тима от Пазарджик бе дело на Николас Пенев с хубав диагонален удар в самото началото на второто полувреме. В началото на мача "Арда" бе по-агресивният отбор. В 17-ата минута Борислав Цонев изведе Мами Ел Тетах отляво, той финтира вратаря Дебърлиев, но от малък ъгъл с левия крак уцели страничния стълб, въпреки че вратата бе празна.

Малко по-късно Атанас Кабов от домакините получи възможност да обстрелва вратата, но шутът му мина встрани от левия стълб. Кабов отново опита мерника си в края на първата част, а топката профуча над напречната греда.

В 48-ата минута играчите на "Хебър" ликуваха. Георги Вълчев даде начало на атака, която мина и през Архан Исуф, който центрира, а Николас Пенев спря добре топката и с много премерен удар я вкара в левия ъгъл на вратата на Анатолий Господинов. Десетина минута по-късно и Вълчев вкара за "Хебър" при добавка, но попадението не бе зачетено, тъй като Стефан Цонков е бил в положение на засада.

В добавеното време на мача Тонислав Йорданов направи падащ лист от воле, но вратарят на домакините Петър Дебърлиев направи важно спасяване, с което гарантира трите точки за тима си.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg