fallback

Гришо от Мелбърн: Готов съм за добър сезон, постоянството се отплаща

"Харесвам този турнир и се чувствам добре", заяви най-добрият ни тенисист

11.01.2024 | 12:31 Автор: Вяра Димова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че се чувства готов за Откритото първенство на Австралия и чака началото на първия за годината турнир от Големия шлем, който започва в Мелбърн на 14 януари.

"Готов съм за Откритото първенство на Австралия – харесвам този турнир, условията са добри, чувствам се добре тук", каза Димитров.

Хасковлията от вчера тренира в Мелбърн, след като в неделя триумфира в Бризбейн в първия си турнир за сезона. Със силен край на 2023 година и прекрасното начало на настоящата кампания българинът се изкачи до 13-ото място в световната ранглиста. Той разкри, че в последните месеци се чувства уверен на корта, което му помага да покаже истинските си възможности.

"Чувствам се добре в последните месеци, усилията ми дават резултат. Много съм благодарен на всеки един от екипа ми - работим добре и резултатите идват!", заяви той за БТА.

"Бризбейн е добро начало на тази година и добра подготовка за следващата седмица. Важно е да подобрявам играта си и физическата си форма ежедневно, резултатите са следствие. Вярвам, че постоянството се отплаща, чувствам се готов за добър сезон, пък ще видим какво ще стане", коментира българинът.

Най-добрият български тенисист ще стартира на Откритото първенство на Австралия срещу унгареца Мартон Фучович.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback