Ел Маестро: Дано станем шампиони, харесваше ми да играем на "Българска армия"

Специалистът коментира и раздялата с Браян Морено

08.01.2024 | 14:42 Редактор: Деси Николова

Треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, даде брифинг на базата в "Панчарево" преди тренировката на "червените" тази сутрин. Футболистите стартираха занимания още в петък.

"Очакваме това, което винаги очакваме - да се борим във всеки мач, да се опитаме да спечелим всеки трофей. Трансферният прозорец е жив процес, имена циркулират всеки ден. Естествено, аз играя активна роля в него, но няма да коментирам слухове и спекулации, не смятам, че съм най-точният човек за това", започна Ел Маестро.

Специалистът коментира и раздялата с Браян Морено: "Това е решение от страна на клуба. Основната причина беше, че футболистът не дойде тук за първата ни тренировка - освен това има история с негови предишни провинения, затова решихме и да се разделим по взаимно съгласие. Всеки ще получи шанс, без значение какъв паспорт има. Всеки, който за мен е достатъчно добър, ще получи шанс в Първа лига", поясни сърбинът.

"Не знам дали преместването на стадион "Васил Левски" ще повлияе, защото досега не ни се е случвало. На мен ми харесваше да играем на стадион "Българска армия" заради романтиката. На мнение съм, че нашите фенове ще ви изненадат и на Националния стадион", разясни Ел Маестро.

Треньорът очаква оспорвана битка за титлата, като си пожела в края на сезона тя да бъде за ЦСКА: "Дано да станем шампиони този сезон. От наша страна ще играем феърплей, ние винаги играем така. Има всички индикации за много завързан и вълнуващ край на сезона, надявам се това да е нашата година. Логично е "Лудогорец" да бъде разсеян от ангажиментите си в Европа, но те са свикнали на това - има и позитиви, има и негативи, не знам дали е предимство или недостатък, ще видим. Всеки отбор има група от основни играчи, вие предполагам знаете кои са те, 8-9 играчи, които са във всеки мач, не искаме да ги губим", допълни Ел Маестро. 

Снимка: Lap.bg