Титлата в Бризбейн изстреля Григор Димитров много близо до Топ 10

Първата ни ракета вече е на 13-а позиция в ранглистата

08.01.2024 | 07:31 Редактор: Тодор Петров
Титлата в Бризбейн изстреля Григор Димитров много близо до Топ 10

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа прогрес с една позиция в световната ранглиста след спечелването на титлата от турнира на твърди кортове, който се проведе в Бризбейн.

От днес 32-годишният хасковлия е под номер 13 в ранглистата с актив от 2775 точки. Той измества от това място американеца Томи Пол. Григор вече е на по-малко от 200 точки от завръщане в Топ 10.

Димитър Кузманов, който е втора ракета на страната ни, губи цели 28 позиции и от днес е 235-и с 261 точки. Третата ни ракета в мъжкия тенис - Адриан Андреев, прогресира с две места до 263-о.

Олимпийският шампион Александър Зверев измества от шестото място Стефанос Циципас, а австралиецът Алекс де Миньор влиза за първи път сред 10-е най-добри в света (10-и), правейки скок с 2 места спрямо предходното му класиране.

В Топ 5 няма промени. Лидер е Новак Джокович, който е следван от Карлос Алкарас и Даниил Медведев. Следват Яник Синер и Андрей Рубльов.

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 6 месеца
Григор е в разцвета на таланта си! Много по-добър е от когато и да било в досегашния си път в тениса! А и никога не е имал толкова вещ екип от специалисти и мотиватори, както е в последните няколко месеца. И затова най-високите титли са пред него! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 месеца
Григор е в разцвета на таланта си-много по-добър от когато и да е било в досегашния си път в тениса! Никога досега не е имал толкова вещ екип от специалисти и мотиватори, както в последните няколко месеца! И затова най-високите титли тепърва му предстоят! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
реалист
преди 6 месеца
Време му е да се отказва. Да направи школа и да трупа пари. Иначе евала...Жалко само ,че подобно на почти всички бг спортисти, ранната слава , жените ,парите и липсата на воля и спортен хъс, му попречиха да стане велик. Сигнализирай за неуместен коментар