"Реал" (М) обърна "Наполи" с 4:2, Белингам с изумително постижение

Кралският клуб си осигури първото място в групата и е с пълен актив от 15 точки

30.11.2023 | 08:11 Редактор: Вяра Димова

"Реал" (Мадрид) и "Наполи" повториха сблъсъка от Неапол в началото на надпреварата в Шампионската лига. Този път на "Сантяго Бернабеу" "Наполи" отново поведе, а "Реал" отново спечели, но не с 3:2, а с 4:2. Така Кралският клуб си осигури първото място в групата и е с пълен актив от 15 точки. "Наполи" ще трябва да не губи от "Брага" в последния мач у дома, за да се класира напред.

19-годишният Нико Пас вкара първия си гол за "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига. Преди това "Наполи" поведе с попадение на Джовани Симеоне, но "Реал" бързо обърна с голове на Родриго и Белингам. Замбо-Ангиса вкара за 2:2, но и това не бе достатъчно за италианския шампион. В добавеното време Хоселу оформи крайното 4:2.

"Реал" (Мадрид) победи с 3:0 "Брага" в последния си мач в турнира, докато "Наполи" направи 1:1 с "Унион" (Берлин) у дома. Испанците бяха убедителен лидер в групата и вече класирал се напред с 12 точки от първите четири мача. Начело на "Наполи", за разлика от последния мач в турнира, бе Валтер Мадзари, който замени уволнения Руди Гарсия. "Наполи" имаше 7 точки на втората позиция и също бе много близо до класиране напред.

"Наполи" започна силно и поведе още в 9-ата минута. Кварацхелия подхвана атаката и подаде към Ди Лоренцо, който намери Симеоне и аржентинеца не сбълка – 1:0. Преднината на "Наполи" обаче издържа точно 79 секунди.

В ответната атака Родриго изравни. Той си изработи сам гола, като проби отдясно и се разписа с мощен шут.

След още 10 минути "Реал" вече водеше. Вездесъщият Джуд Белингам, който бе причината за победата на "Реал" в Неапол, бе автор на гола. Алаба центрира и с глава англичанина вкара 15-ия си гол за "Реал" в своя мач №16 с екипа на кралския клуб, пише gol.bg

"Наполи" обаче не се предаде и в началото на второто полувреме изравни. 2 минути след паузата Замбо Ангиса опита да центрира към влезлия на полувремето Осимен. Защитник отклони топката, която се върна у Замбо-Ангиса, който със сила този път я прати във вратата за 2:2. Изглеждаше, че "Наполи" е направил достатъчно за точката, но 6 минути преди края "Реал" отново поведе. Младият талант на домакините Нико Пас с прекрасен удар с левия крак от дистанция не остави шансове на Мерет.

В добавеното време Хоселу подпечата със сигурност победата на испанците. Отново Белингам направи прекрасно отиграване и подаде на Хоселу, за шестия гол в мача. Така за пети пореден път в сблъсъците помежду им "Наполи" повежда в резултата на "Реал" (Мадрид), но не спечели нито един от тези мачове – 1 равенство и 4 загуби.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС