На празен стадион Унгария удари Сърбия с 1:2 в Белград в битката за Евро 2024

Отборите са в една група с България

08.09.2023 | 08:13 Редактор: Михаела Кирилова

Унгария се наложиха над Сърбия в Белград с 2:1 в рамките на петия кръг от квалификациите за Европейското първенство в група G, където е и България. След този мач унгарците излязоха еднолично начело в класирането с 10 точки и направиха сериозна крачка към класиране на Евро 2004.

Сърбите са 2-и със 7 точки, а за техен късмет по-рано снощи Черна гора стигна само до 2:2 срещу Литва и е 3-а с 5. Балтийците и България са с по 2 точки, като "лъвовете" запълниха програмата си с контролна среща с Иран.

На празния заради наказание стадион "Райко Митич" двете селекции влязоха доста предпазливо в двубоя, като в началните минути нямаше особено вълнение за вратарите. Почти веднага Сърбия успя да поведе след контраатака в 10-ата минута. Душан Тадич получи топката, тръгна напред и асистира на Влахович , който не улови паса, както вероятно му се искаше. Но с помощта на Атила Салай, който в опита си да изчисти, си вкара автогол.

Това сякаш "събуди" унгарците, които след това овладяха инициативата и станаха много по-сериозни в атаките си. Но Сърбия отново имаше първа голяма възможност в следващите минути, след като Сергей Милинкович - Савич прати брилянтно топката над защитата за Александър Митрович.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС