Роналдо: Никога не съм вечерял с Меси, но ние променихме историята на футбола

"Уважават ни по целия свят, това е най-важното нещо", коментира футболистът

07.09.2023 | 11:46 Редактор: Михаела Димитрова
Роналдо: Никога не съм вечерял с Меси, но ние променихме историята на футбола

Кристиано Роналдо заяви, че той и Лионел Меси "са променили историята на футбола", след като нападателят на "Ал Насър" не попадна сред номинираните за наградата "Златната топка" тази година за първи път от 2003 насам.

Седемкратният носител на най-престижното индивидуално отличие Меси отново попадна в списъка с номинирани, след като миналата година не бе в него след неособено силен престой в "Пари Сен Жермен".

36-годишният футболист прекара два сезона на "Парк де Пренс", преди да напусне в посока Мейджър Лийг Сокър, където защитава цветовете на "Интер" (Маями) от това лято. Включването на нападателя в списъка тази година се дължи на успеха му в края на 2022, когато той стана световен шампион с Аржентина. Това му постижение с националния отбор на "гаучосите" го прави един от фаворитите за званието.

Роналдо е петкратен носител на "Златната топка", но преминаването в "Ал Насър" миналата година може да го възпре от бъдещо попадане сред номинираните за наградата. Въпреки това, Роналдо и Меси доминират спорта в последните 10-15 години, като са считани от мнозина за двама от най-великите футболисти на всички времена.

Говорейки за съперничеството си с Меси, докато е ангажиран с националния отбор на Португалия, Роналдо бе щастлив да се фокусира върху споделените им постижения.

"Тези, които харесват Кристиано Роналдо, не трябва да мразят Меси и обратното. Ние се справихме добре, променихме историята на футбола. Уважават ни по целия свят, това е най-важното нещо. Той следваше пътя си и аз следвах моя, независимо че играем извън Европа. От това, което видях, той се справя добре - както и аз. Наследството продължава, но не разглеждам съперничеството по този начин. Споделяли сме една и съща сцена много пъти, 15 години вече. Не казвам, че сме приятели, никога не съм вечерял с него, но сме професионални колеги и се уважаваме взаимно", каза той, цитиран от БГНЕС.

Коментирайки трансфера си в Саудитска Арабия, който се случи преди няколко големи сделки в тази посока през лятото, Роналдо добави: "Знаех, че това ще се случи, казах го преди шест месеца и всички си мислеха, че аз съм лудият. Но се оказва, че лудият не е толкова луд - оказва се, че да играеш в Арабската лига е нещо нормално. За мен беше страхотна привилегия да сменя културата на страна по отношение на футбола и да дойдат големи звезди в Саудитска Арабия. Аз бях пионерът и съм горд от това. Това, което най-много искам, е да не спирам да еволюирам, така че първенството да бъде на висота", завърши той.

Снимка: БГНЕС