"Локомотив" (Пд) тресна "Левски" на "Лаута" с 2:1 и излезе начело в класирането

Джовани се разписа с гол и асистенция

07.08.2023 | 07:33 Редактор: Вяра Димова

"Локомотив" (Пловдив) тресна с 2:1 "Левски" на "Лаута" и със спечелените три точки излезе на първо място в класирането. Головете за домакините забиха Джовани (8) и Георги Минчев (42), точен за "сините" бе Рикардиньо (33).

Двата тима изиграха много интересен двубой, в който имаше множество положения и пред двете врати, но "смърфовете" успяха да се възползват по-добре от своите шансове.

Още в шестата минута на срещата наставникът на "сините" Николай Костов трябваше да прави принудителна смяна. Жереми Петрис разтегна бедрен мускул и беше заменен от Патрик-Габриел Галчев. "Черно-белите" се възползваха от тази промяна и поведоха в резултата само две минути по-късно с гол на Джовани.

"Левски" опита да отговори в 14-ата минута с точен удар на Рикардиньо, който обаче нямаше как да затрудни Динко Хоркаш. Малко след това хърватският страж на "Локомотив" трябваше да се намесва и при коварен шут на Уелтън от границата на наказателното поле. 

В 33-ата минута "Левски" изравни. Марин Петков изведе Рикардиньо отдясно зад защитата на домакините и този път нападателят на гостите не сбърка със завършващия си удар по земя, за да направи резултата 1:1.

В 40-ата минута обаче "черно-белите" се възползваха от следващия си отличен шанс. Евандро отне от Дарлан Мендес в центъра на терена, напредна в противниковата половина и изведе Джовани зад защитата на "сините", а бразилецът пусна към Георги Минчев, който на празна врата добави в мрежата за 2:1.

"Левски" регистрира второ поражение в четири мача от началото на сезона и остава с 6 точки, колкото имат отборите на "Лудогорец", ЦСКА 1948, "Локомотив" (София) и "Берое". 

В следващия пети кръг "Локомотив" гостува на "Пирин" (Благоевград), докато "Левски" е домакин на "Ботев" (Враца). 

Снимка: lap.bg