Адвокат разкри: Мбапе може да осъди ПСЖ

Френският национал все още е в сериозен конфликт с ръководството на клуба

26.07.2023 | 22:48 Редактор: Искра Ангелова
Адвокат разкри: Мбапе може да осъди ПСЖ

Матиа Грасани, адвокат и експерт по спортно право, обяви пред френските медии, че не е изключено въпросът за бъдещето на Килиан Мбапе в ПСЖ да стигне до съда.

"Ако обезпокоителното и дискриминационно поведение на клуба към играча продължи, прекратяването на договора е възможно", каза Грасани.

"Мбапе може да напусне, ако поведението му не се ограничава до това да не играе в мачове от лигата, а вместо това клубът да повтаря ситуацията на липса на внимание към играча и неговата клубна изолация, поради абсолютно ясна причина, желанието му да не подновява договора си. Когато играч навлезе в последната година от договора си, на всяко ниво, етапът е критичен и "бракът" между него и клуба може да се разпадне. Ако до 13 август Мбапе бъде възпрепятстван да извършва занимания с първия отбор, да участва в тренировки, срещи с треньорите, да бъде част от мачовете, той ще може да търси справедливост в съда. По този начин той може да получи разтрогване на договора, финансово обезщетение и свободата да подпише с всеки друг клуб", твърди адвокатът, цитиран от "Труд".

Мбапе все още е в сериозен конфликт с ръководството на ПСЖ, което го принуждава да подпише нов договор, докато той иска да отиде в "Реал" следващото лято като свободен агент.