ЦСКА продава голмайстора си Дюкенс Назон за около 2 млн. евро

До края на юли трябва да има яснота относно бъдещето на стадион "Българска армия"

07.07.2023 | 09:00 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА продава голмайстора си Дюкенс Назон за около 2 млн. евро

Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон може да заиграе в отбор от Катар. Националът на Хаити е попаднал в полезрението на клуб от персийската държава, след като е оставил отлични впечатления с изявите си в националния отбор и ЦСКА.

Нападателят отбеляза 18 гола в 32 мача за армейците през изминалия сезон. За неговата позиция на "Армията" бяха привлечени Матиас Фаетон и Майкъл Естрада. Назон почти сигурно ще бъде продаден до края на трансферния прозорец. Той е наказан за първите два мача от шампионата и няма да бъде на разположение на наставника Саша Илич. Очаква се Назон да бъде трансфериран за сума около 2 милиона евро, пише "Тема Спорт".

В Борисовата градина търсят варианти за раздяла и с контузените Бисмарк Чарлс и Лазар Туфегджич.

Очаква се до края на месец юли да има яснота относно бъдещето на стадион "Българска армия". В следващите дни изтича срокът за разглеждане на жалбите срещу реконструкцията на съоръжението, които бяха подадени в СОС (Столичен общински съвет) и РИОСВ – София (Регионална инспекция по околната среда и водите).

Ако жалбите бъдат отхвърлени като неоснователни, то следва разглеждане на предоставения идеен проект за ремонт на съоръжението, според който ще бъде издадена виза за строеж.

Ръководството на ЦСКА има готовност да стартира с реконструкцията в най-кратки срокове, а отборът веднага ще се премести да домакинства на стадион "Васил Левски".

Снимка: БГНЕС