fallback

Детронаторът на Гришо спечели турнира на трева в Куинс

Карлос Алкарас победи а финала Алекс де Минор с 6:4 , 6:4

25.06.2023 | 18:56 Автор: Елеонора Танева

Карлос Алкарас спечели турнира на трева в Куинс, след успех на финала над Алекс де Минор в два сета. Алкарас се нуждаеше от час и половина за да сломи съпротивата на австралиеца след 6:4 , 6:4.

Срещата започна равностойно, като първите възможности за пробив дойдоха в осмия гейм, но испанецът спаси и двете, след което реализира брейк в следващия и затвори сета в своя полза. Втората част също бе решена от един пробив и той пак бе на сметката на Алкарас. Карлос този път бе перфектен на сервис и не допусна съперникът му да стигне до брейкбол.

Така в едва третия си турнир на трева (и първи различен от Откритото първенство на Великобритания) той вече е шампион и може да се похвали с пет трофея през 2023 година и общо 11 в кариерата си до момента.

На 20-годишна възраст испанецът е и петият най-млад шампион в "Куинс" в историята и най-младият от 2000 година насам, когато Лейтън Хюит спечели купата още като тийнейджър. С триумфа Алкарас  се завърна на първото място в световната ранглиста седмица преди началото на "Уимбълдън”.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback