Като на Олимпийски игри: Стотици деца пяха, танцуваха и спортуваха на Фрезколиада

Спортното събитие ще продължи през уикендите до месец юли

20.05.2023 | 20:42 Редактор: Петя Кръстева

С красива церемония по откриването в Пазарджик бе даден старт  на най-мащабното спортно събитие за най-малките спортисти на България - Фрезкориада. Игрите се провеждат по модела на Олимпийските игри и за  втора поредна година се организират от община Пазарджик и най-голямото млекопработвателно предприятие в региона - Lacrima. Тази година в игрите са включени 11 вида спорт. На сцената на откриващата церемония се изявиха едни от най-ярките млади изпълнители у нас, а специални гости бяха "Скандау".

"Много е хубаво да има такива събития, свързани със спорт. На нас двамата лично спортът много ни е помогнал за изграждането на дисциплина и работна етика", отбеляза Лъчо от "Скандау". Тото допълни, че всеки е мечтаел да откри Олимпийските игри, а те "имат щастието да открият малката Олимпиада".

Откриването на Фрезколиада предложи много музика, танци, истинска магия. Зала "Васил Левски" бе препълнен, а сред специалните зрители бяха посланиците на Кралство Мароко и Ирак.

"Много съм щастлива и впечатлена от това колко много хубави млади хора са привлечени в това събитие. За първи път съм на такова и мисля, че е прекрасно, особено като виждам щастието в очите на малките деца", коментира посланикът на Кралство Мароко Закия Ел Мидауи.

"Искам да изкажа благодарност, че сме поканени на това събитие. Днес е хубав и невероятен ден, защото виждам всички тези деца. Вълнуващо е да присъствам на това значимо мероприятие. Тук сме да подкрепим децата", каза и посланикът на Ирак Лина Омар.

С приветствия към всички присъстващи се обърнаха хората, без които Фрезколиада не би била възможна – кметът на Пазарджик Тодор Попов, собственикът на Lacrima и Фрезко Муханнед Ал-Нуаими и директорът на завод Lacrima Росица Черкезова.  

А сред най-развълнуваните след края на церемонията бе златното момиче на българската гимнастика Ренета Камберова, която също отговаря за организацията.

"Сега предстои трудната част за нашите спортисти, абсолютно е така. Още в събота стартираме със състезание по художествена гимнастика. Следващият уикенд ни очакват състезания по кикбокс и футбол", издаде тя.

Фрезколиада ще продължи през уикендите до месец юли, а в нея се очаква да участват стотици деца от цяла България.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Браво
преди 1 година
пейте и играйте, докато държавата стана на индийска ***! Сигнализирай за неуместен коментар