УЕФА наложи санкции на Сърбия и Черна гора за мачовете с България

Наказани са още федерациите на Полша и Румъния

10.05.2023 | 17:40 Редактор: Петя Кръстева
УЕФА наложи санкции на Сърбия и Черна гора за мачовете с България

Дисциплинарната комисия към УЕФА наложи тежки наказания на Сърбия и Черна гора след мача между двата тима от квалификациите за Евро 2024, игран на 27 март в Подгорица. Част от санкциите касаят директно предстоящите срещи на двата тима с България от група G на квалификациите.

Западните ни съседи ще трябва да играят пред празни трибуни мача си срещу Унгария през септември. Освен това, федерацията на Сърбия е глобена с 50 хил. евро. и получи забрана да продава билети на фенове за гостуването на "лъвовете" в Разград (20 юни).

Черна гора е глобена с 20 хил. евро и трябва да затвори част от стадиона си в Подгорица за мача с България на 10 септември.

Сърбия е начело в групата с 6 точки, Унгария и Черна гора са с по 3, а Литва и България нямат точки. Националите загубиха и двете си срещи от началото на квалификациите - от Черна гора в Разград и от Унгария в Будапеща, пише БГНЕС.

УЕФА наказа още федерациите на Полша и Румъния заради расизъм и дискриминация на феновете им. На клубно ниво Бенфика получи забрана да продава билети на феновете си за първото си гостуване през следващия сезон заради лошо поведение на привържениците си по време на четвъртфинала от Шампионската лига срещу "Интер".

Снимка: БГНЕС