"Лудогорец" направи нов шампионски обрат, този път срещу "Берое"

Спас Делев вкара победния гол за 2:1 малко преди края

03.05.2023 | 22:47 Редактор: Юлиан Христов

Завърналият се в Разград треньор Ивайло Петев продължава с перфектния си баланс начело на "Лудогорец", след като днес записа девета победа в деветия си мач. Това стана в срещата от 29-ия кръг на Първа лига, в която беше победен "Берое" с 2:1. Така разградчани запазват 1-ата позиция в класирането преди последния кръг, дори и преследвачите им от ЦСКА утре да вземат три точки от визитата си в Пазарджик.

"Лудогорец" има 71 точки, а при успех утре армейците ще съберат 70. "Берое" е 12-и с 27 точки, със 7 повече от първия директно изпадащ - "Хебър" (Пазарджик). "Орлите" отново не бяха убедителни и трябваше да минат през изоставане с 0:1, но бързо изравниха и това направи второто им полувреме по-спокойно. В средата на частта резервата Спас Делев вкара за 2:1 и на практика осигури победата.

"Лудогорец" можеше да открие резултата в 15-ата минута, но Игор Тиаго пропусна от удобна позиция. В 22-ата минута съдиите отмениха гол на Кирил Десподов заради засада, 8 минути по-късно Игор Тиаго пропиля втора възможност да вкара.

Повече по темата четете в gol.bg.

Снимка: lap.bg