"Ман Юнайтед" пропиля аванс от два гола и взе само точка от мача с "Тотнъм"

"Шпорите" се съживиха след почивката и обърнаха срещата

28.04.2023 | 06:40 Редактор:

"Тотнъм" се добра до 2:2 срещу "Манчестър Юнайтед" в интересен мач от 33-ия кръг на Висшата лига, в който "Шпорите" изоставаха с 0:2 на почивката, а и двата отбора сякаш трябва да съжаляват, че не спечелиха. 

"Червените дяволи" контролираха ситуацията през първото полувреме и се бяха насочили към комфортен успех, но лондончани показаха характер и амбиция, за да стигнат до равенството, което не им помага особено в битката за топ 4. 

"Тотнъм" има 54 точки и е 5-и, със същия актив на "Астън Вила", но остава на 6 точки от 4-ия "Манчестър Юнайтед". 

В 19-ата минута Антъни се измъкна от Перишич, подаде успоредно на голлинията, като през Фернандеш топката стигна до Санчо, чийто първи опит бе блокиран, но при втория топката се насочи към мрежата, преди Перишич да се намеси и да я избие. По-късно Фернандеш изведе Рашфорд, който не сбърка с прецизен изстрел и направи 2:0 на почивката. 

Домакините определено се подобриха и в 54-ата минута се върнаха в мача. Удар на Кейн бе блокиран, но топката отиде на пътя на Педро Поро, който нямаше как да пропусне. В 79-ата Кейн се справи с Фред и Шоу, за да намери Сон на чиста позиция и кореецът се разписа за 2:2.

До края можеше да се стигне до драматична развръзка, като първо Рашфорд стреля малко над вратата, а в добавеното време Каземиро пропусна с глава от добра позиция и така мачът завърши наравно. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС