fallback

СДВР: Мачът в Бистрица е с висока степен на риск, фенове на ЦСКА без билети да не ходят

"Очевидно е, че разумът не надделява", заявиха феновете на "армейците"

10.03.2023 | 14:46 Автор: Искра Ангелова

СДВР призовава привържениците на гостуващия отбор, които нямат предварително закупени билети, да се въздържат от посещение предвид капацитета на стадиона и невъзможността да бъдат настанени всички желаещи да присъстват. В деня на мача билети на спортното съоръжение няма да се продават.

Това обявиха от СДВР във връзка с неделния мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА от Първа лига, който ще се играе на стадиона в Бистрица.

"СДВР предприема всички законосъобразни действия по обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след планираната в неделя от 16:45 часа на стадион "Витоша" в с. Бистрица футболна среща", посочи зам. директорът на столичната полиция старши комисар Георги Алексиев, цитиран от gol.bg.

Той припомни, че на базата на придобитата, получената и обобщената информация за организираното съгласно програмата на Първа професионална футболна лига спортното събитие от СДВР е изведено категоричното мнение за висока степен на риск, което е отразено в писмена справка, адресирана до БФС като орган с възможност да променя параметрите за провеждане на футболната среща - час, дата и място. Писмо с аналогично съдържание бе изпратено на футболния съюз и от ГДНП.

С оглед очаквания интерес на феновете на единия от клубовете, враждата между тях, а също и инфраструктурата на и около спортното съоръжение, СДВР отчита сериозна предпоставка за възникване на затруднение в пътния трафик и временно блокиране на движението в района.

Комисар Алексиев разкри, че това няма да е първият случай през сезона, в който БФС игнорира мнението на МВР, че определена футболна среща е рискова и не трябва да се играе в Бистрица.

В четвъртък организираните привърженици на ЦСКА обявиха намерението си да се съберат пред стадиона в Бистрица и да не допускат фенове да влизат вътре, защото са несъгласни с решението на БФС двубоят да се играе там, а не на Националния стадион.

"Очевидно е, че разумът не надделява, затова бихме искали да ви информираме, че взехме решение в неделя да не влизаме на стадиона, а да стоим отвън, където със сигурност няма да бъдем 200. Щом не ни позволяват да влезем всички, няма да влезе никой", заявиха феновете на "армейците".

Снимка: Lap.bg.

fallback
Още от Спорт
fallback