fallback

Директор на "Ботев" (Пд): Зингаревич не може сам да издържа клуба, чакаме кредит

"Ще има две категории мачове на "Колежа", каза Герман Чистяков

06.03.2023 | 16:06 Автор: Искра Ангелова

От "Ботев" (Пд) обявиха официално, че се готвят да посрещнат "Левски" в края на април на "Колежа''. Това ще е първият мач на стадиона след близо 10-годишно отсъствие. В последните дни между фенове и строител възникнаха противоречия заради сроковете за завършване на клубния стадион.

Собственикът (б.р. - Антон Зингаревич) не може сам да издържа клуба. Не казвам, че няма да има втори отбор или Академия, но ще трябва да вземем нови решения. В никакъв случай не бих искал да засягам санкциите към Русия и политиката. Единствените причини за забавянето са технически. Очакваме кредит, за да преживеем трудните дни за отбора. Това заяви изпълнителният директор на "жълто-черните" Герман Чистяков по време на пресконференция, отнасяща се за актуалната ситуация около стадион "Христо Ботев". На брифинга присъстваха още бизнесменът Илиян Филипов, чиято компания строи в момента Колежа, бившият прокурист Асен Караславов и Слави Микински.

"След толкова години чакане, съм чуден как може да се задава въпрос защо бързаме да се преместим на новия стадион. Самият аз чакам това преместване цяла година и съм уморен. Всички ботевисти чакат това от 10 години. Всички заслужават да се върнат в своя дом. Това е емоционалната страна. Има и делови въпрос. Колкото по-бързо се преместим, толкова по-бързо ще видим какви проблеми можем да имаме", започна Честяков.

"Още една немаложана причина - с използването на новия стадион ще се влее и свеж финансов поток в клуба. Това ще направи клуба още по-независим, устойчив и независим от собственика. Преместването няма да е лесно. Свикнали сме на спокойно и уютно в "Коматево", но мащабите са съвсем различни. Ние сме футболен клуб, а не строителни надзорници", продължи той, цитиран от БГНЕС.

"Тези, които имат абонаментни карти, получават същите условия без доплащане. Има две категории футболни срещи. В категория "А" са мачовете с "Лудогорец", "Левски", ЦСКА, "Локомотив" (Пловдив) и "Берое", от това ще зависи цената на билетите. Уверявам ви, че ще има няколко ценови категории, така че винаги може да се намери подходящия билет. Ще има и семейни сектори, където пушенето ще бъде забранено. Ще има и стаи с аниматори, в които могат да бъдат оставени децата", разкри изпълнителният директор на "Ботев".

"Паркинг има в проекта, но все още се обсъжда движението с Общината. Искаме да направим така, че идването до стадиона с кола да е комфортно и безопасно за всички привърженици. Това е още един аргумент в полза на това защо бързаме да се преместим на стадиона. Ще разчитаме много на външни доставчици. По отношение на безопасността сме отворени за предложения. Пускаме нов уеб сайт, в който ще бъдат публикувани всички нови правила за логистиката на новия стадион", завърши изявлението на Герман Чистяков.

"Собственикът на отбора чака повече от година. За нас е жизненоважно да започнем да играем там от гледна точка на финанси. Футболният клуб не е само първият отбор. Има изключително много други проекти, за които са ни необходими средства. Функционирането на стадиона ще ни осигури възможността да преведем в действие всички проекти. ", сподели още той.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg.

fallback
Още от Спорт
fallback