"Ливърпул" разнебити трагичен "Ман Юнайтед" със 7:0

Гакпо, Нунес и Салах се разписаха по 2 пъти, Фирмино заби последния гол

05.03.2023 | 20:33 Редактор:
"Ливърпул" разнебити трагичен "Ман Юнайтед" със 7:0

"Ливърпул" се изгаври с "Манчестър Юнайтед", след като смаза от бой "червените дяволи" на "Анфийлд" с фамозното 7:0.

"Мърсисайдци" откриха резултата на стадион "Анфийлд" в 43-ата минута, когато Андрю Робъртсън пусна хитро извеждащо подаване за Коди Гакпо отляво в наказателното поле на "червените дяволи", нидерландецът овладя, смени посоката и с диагонален фалцов изстрел се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Давид Де Хеа.

Домакините удвоиха преднината си две минути след началото на второто полувреме. Фабиньо с мека висока топката намери Мохамед Салах отдясно в пеналтерията на гостите, който центрира от аутлинията, но бе блокиран. Топката стигна до Елиът, който отправи остро успоредно центриране към границата на вратарското поле, където Дарвин Нунес с глава се разписа от непосредствена близост.

"Ливърпул" бе безпощаден до последния съдийски сигнал като отбеляза още две попадения, дело на Сахал в 83-ата и на Роберто Фирмино в 88-ата минута.

В класирането съставът на Юрген Клоп събра актив от 42 точки и се изкачи на петото място, на три пункта зад четвъртия "Тотнъм". "Манчестър Юнайтед" е трети с 49 точки, а лидер е Арсенал с 63 пункта.

Снимка: БГНЕС

Повече прочетете на gol.bg