fallback

"Арсенал" прегази "Евертън" с 4:0, "Ливърпул" се върна на пътя на победите

Лондончани дръпнаха с 5 точки на върха в класирането на Висшата лига

02.03.2023 | 06:42 Автор: Тодор Петров

"Арсенал" не допусна грешка в борбата за титлата и отнесе "Евертън" с 4:0 в отложен мач, за да дръпне с 5 точки на върха в класирането на Висшата лига. 

Лондончани имаха известни проблеми само през първото полувреме, когато не бяха убедителни в атака, но в края му показаха класа и вкараха два гола, за да вземат контрола, а след паузата реализираха и още два. 

Габриел Мартинели се разписа на два пъти, а по един гол добавиха Букайо Сака и Мартин Йодегор. Лондончани вече имат 60 точки, докато "Евертън" остава под чертата с 21. 

В друг мач от Висшата лига "Ливърпул" си върна на "Уулвърхемптън" и го победи с 2:0 в двубой, игран на стадион "Анфийлд". Надъхани от сензационната си победа с 3:0 над мърсисайдци от началото на февруари "вълците" започнаха мотивирано и още в четвъртата минута пропуснаха златен двоен шанс.

В средата на второто полувреме Дарвин Нунес опъна мрежата на противника, но VAR отмени попадението. Оказа се, че Жота е извършил нарушение в нападение, преди да снабди уругваеца с решителния пас.

Логичното все пак се случи в 73-ата минута, в която Жота записа асистенция. Голмайсторът беше необичаен - Върджил ван Дайк. Нидерландецът реализира отблизо, след като първото изпълнение беше спасено. Попадението пречупи устрема на гостите да бранят точката и в 77-ата минута "Ливърпул" удвои аванса си. Костас Цимикас се втурна по левия фланг, напредна и намери Мохамед Салах, който вкара от движение между няколко бранители. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback