"Наполи" гледа към 1/4-финалите в ШЛ след 2:0 срещу "Айнтрахт" като гост

Осимен и Ди Лоренцо се разписаха за гостите от Италия

22.02.2023 | 06:59 Редактор:

"Наполи" почти си гарантира участие в топ 8 на Шампионската лига. Лидерът в Серия А победи с 2:0 "Айнтрахт" (Франкфурт) в първи 1/8-финален мач от най-комерсиалния турнир. Така неаполитанци са спокойни преди реванша след 3 седмици, който е в Италия.

Победната серия на Наполи продължава с пълна пара. Тимът има само 3 загуби през сезона във всички турнири. И всички в бившия тим на Диего Марадона вярват, че този сезон могат да вдигнат Ушатата.

"Наполи" можеше да разгроми противника, но пропуски на Осимен и Кварацхелия лишиха италианците от по-изразителна победа. Грузинецът пропусна и дузпа през първата част.

В началните минути на второто полувреме пък германският тим остана с 10 души, след като Коло Муани бе изгонен с директен червен картон.

Натискът на Наполи даде резултат в 40-ата мин. Италианският тим организира бърза атака. Лосано пусна перфектния пас към Осимен, който от близка дистанция не сбърка. Това бе 21-и гол за звездата на неаполитанци във всички турнири.

"Наполи" реши всичко в срещата в 65-ата мин. Кварацхелия получи в наказателното поле. Грузинецът се обърна с лице към вратата и пусна триков пас с пета към Джовани ди Лоренцо на границата на наказателното поле. Италианецът с прецизен удар не остави никакви шансове на Трап и резултатът стана 2:0. 

Вижте повече във видеото.