fallback

БФС за юбилея на Михайлов: Здраве, късмет и още повече бъдещи успехи

Шефът на БФС навършва 60 години днес

12.02.2023 | 12:00 Автор: Тодор Петров

Днес 60-ия си юбилей празнува капитанът на Златното поколение на българския футбол, президент на Българския футболен съюз и дългогодишен висш функционер в УЕФА Борислав Михайлов.

Българският футболен съюз честити празника на Борислав Михайлов и му пожелава здраве, късмет и още повече бъдещи успехи.

През 2011 г. той става първият българин, избран в управлението на УЕФА, като в продължение на осем години е част от Изпълнителния комитет на европейската централа, а междувременно е председател на Комисията за развитие и техническо подпомагане и на Комисията по футзал и заместник-председател на Футболната комисия и Съдийската комисия на УЕФА. 

От януари 2017 г. пък е и първият българин с позиции в Световната футболна федерация като част от Комисията за развитието на футбола на ФИФА, занимаваща се със стратегическото развитие и правилата на играта. Член на работната група за организация на европейското първенство във Франция през 2016 и на организационния комитет за Купата на конфедерациите на ФИФА.

Снимка: Lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback