Епизод последен: Роналдо вкара два, Меси - един в голово шоу в Рияд

Срещата завърши 5:4 за парижани

19.01.2023 | 22:13 Редактор: Вяра Димова
Епизод последен: Роналдо вкара два, Меси - един в голово шоу в Рияд

Невероятен екстаз по трибуните предизвика първия дуел на арабска земя между звездите на световния футбол, белязали една епоха - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Двамата се изправиха един срещу друг в приятелския мач между "ПСЖ" и сборен отбор на звездите на "Ал Хилал" и "Ал Насър", като това бе и неофициален дебют за португалеца със синьо - жълтата фланелка. 

Срещата завърши 5:4 за парижани. Това е първият мач, в който участваха Роналдо и Меси, след като "Ювентус" победи "Барселона" с 3-0 през декември 2020 г. Роналдо носи капитанската лента при дебюта си за тима от Саудитска Арабия. Възпитаниците на Кристоф Галтие разчитаха на обичайната си формация 4-3-3, докато тимът на звездите на "Ал Насър" и "Ал Хилал" избра схема 4-2-3-1.

Стадион "Крал Фахд" в целия си блясък посрещна над 30000 фенове днес.

Лионел Меси отбеляза гол за европейския тим още в 3-ата минута. Неймар намери световния шампион отляво, който нахлу в наказателното поле. Вратарят на сборния арабски отбор Ал Оуаис се опита да затвори ъгъла, но не и преди Меси да успее да прокара топката покрай него и тя безпрепятствено да се търкулне зад голлинията.

Четете повече по темата в gol.bg.

Снимка: БГНЕС