Гарет Бейл "се пенсионира" на 33 години

"Футболът ми даде най-хубавите моменти в живота ми", подчерта капитанът на "Уелс"

09.01.2023 | 19:58 Редактор: Петя Кръстева
Гарет Бейл

Капитанът на "Уелс" Гарет Бейл обяви, че слага край на професионалната си кариера. Той спира с футбола на 33-годишна възраст.  Бейл е рекордьор по мачове за "Уелс" със 111 двубоя, като помогна на тима да достигне полуфиналите на Евро 2016, след което бе в основата на първото класиране за Световно първенство от повече от 60 години насам, но "драконите" отпаднаха още в груповата фаза на Мондиал 2022.

"След внимателно обмисляне обявявам оттеглянето си от клубния и международен футбол. Чувствам се късметлия, че успях да реализирам своята мечта да практикувам спорта, който обичам. Футболът ми даде най-хубавите моменти в живота ми. Върховете през тези 17 сезона ще бъдат невъзможни за повтаряне, каквото и да ме очаква в следващата глава от живота ми", написа фланговият футболист в Twitter.

Бейл започва кариерата си в "Саутхемптън", след което се превърна в най-добрия играч във Висшата лига с екипа на "Тотнъм, преди да последва бомбастичен трансфер в "Реал" (Мадрид). С Кралския клуб уелсецът триумфира пет пъти в Шампионската лига и спечели редица други трофеи. За последно той игра в американската Мейджър лийг сокър с екипа на Лос Анджелис ФК.

Снимка: БГНЕС