"Брентфорд" тотално надигра и разби "Ливърпул" с 3:1

VAR системата отмени още два гола на домакините

02.01.2023 | 21:33 Редактор: Тодор Петров

"Брентфорд" продължава с впечатляващото си представяне от началото на сезона и започна новата годиа с домакинска победа срещу "Ливърпул" с 3:1. "Пчеличките" доминираха тотално и напълно заслужено спечелени трите точки.

Още в 18-ата Брайън Мбемо се оказа сам срещу Алисон, който успя да отрази удара му. От последвалия корнер обаче се стигна до попадение за "Брентфорд", след като топката се отби в тялото на Конате и влетя в мрежата за 1:0.

В 27-ата домакините отново вкараха топката в мрежа на Алисон - в случая чрез Йоан Уиса, но попадението не беше зачетено заради засада. В 41-вата Уиса пак се зарадва, но и този път имаше засада, макар и по-тънка, спаси мърсисайдци от втори гол. В случая зад последния в защитата се оказа Бен Мий.

Секунди след това Йоан Уиса вече нямаше как да бъде спрян. Този път националът на ДР Конго засече с глава, а Алисон изби. Технологията на голлинията обаче отчете, че кълбото е прекосило линията.

Второто полувреме започна повече от обнадеждаващо за гостите. В 50-ата минута Александър-Арнолд центрира отлично към Окслейд-Чембърлейн, който с глава беше точен за 1:2.

Минути преди края на редовното време "Брентфорд" удари за трети път. Този път в прегръдките на своите съотборници беше Брайън Мбемо. 

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа.