Дъщерята на Пеле благодари на лекарите, правителството на Бразилия подготвя смъртта му

Състоянието му е критично

27.12.2022 | 18:05 Редактор: Искра Ангелова
Дъщерята на Пеле благодари на лекарите, правителството на Бразилия подготвя смъртта му
Дъщерята на Пеле благодари на лекарите, правителството на Бразилия подготвя смъртта му

Дъщерята на Пеле Кели Насименто благодари на лекарите, които се грижат за баща ѝ в болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, където бившият играч е хоспитализиран от ноември.

"Винаги имаме за какво да сме благодарни, дори когато прекарваме Коледа в болницата. Да видиш баща ни лекуван от тези професионалисти, които са супер компетентни и изключително привързани, е привилегия", каза тя, цитирана от "Труд".

И също така благодари на феновете за това, че са заедно с баща ѝ, оказват му подкрепа, за любовта, която семейството получава в трудния момент.

Пеле беше хоспитализиран на 29 ноември за преоценка на химиотерапията за борба с рака на дебелото черво, но бе лекуван и от респираторна инфекция. Според последния доклад на болницата Пеле се нуждае от грижи, свързани с бъбречна и сърдечна дисфункция.

В нощта срещу тази неделя от болницата съобщиха, че няма добри новини относно неговото здравословно състояние.

Вестник Folha de Sao Paulo обяви, че "Сантос" е започнал подготовка за поклонението на Пеле на своя стадион, а и бразилското правителство вече се подготвя за деня, в който ще обяви смъртта на легендата. Според медията състоянието му е критично.

В същото време Пеле продължава да получава подкрепа от бивши и настоящи футболисти. Легендарният бразилски нападател Ромарио заяви: "Целият свят се моли за теб". Световният шампион от САЩ 1994 изрази подкрепата си след благотворителен мач в град Уберландия.

Снимка: БГНЕС