ЦСКА измъкна важна победа във Варна с голове след почивката

Жеферсон откри резултата в 64-ата минута, а в 75-ата Марселино Кареасо също вкара

12.11.2022 | 17:14 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА продължава с отличното си представяне в efbet Лига, след като в мач от 18-ия кръг победи с 2:0 "Черно море".

Успехът на "червените" на стадион "Тича" във Варна беше заслужен и дойде с голове след почивката. Жеферсон откри резултата в 64-ата минута, а в 75-ата току-що появилият се на терена Марселино Кареасо също вкара след кошмарна грешка на вратаря Георги Георгиев.

Така ЦСКА постигна шеста победа в последните си седем мача в първенството, като единствено "Локомотив" (София) не се даде на "армейците" в миналия кръг след 0:0 на стадион "Българска армия".

За първи път от началото на сезона пък "Черно море" допусна две поредни загуби в шампионата, след като преди седмица отстъпи с 0:1 от "Славия" в София.

В класирането ЦСКА събра 44 точки и е на 1-во място, с 6 т. пред "Лудогорец", който е с три мача по-малко. "Моряците" заемат 6-та позиция с 29 пункта. Сега за двата отбора предстоят сблъсъци от 1/16-финалите за Купата на България. На 26 ноември "червените" гостуват на "Гигант" (Съединение), докато варненци имат визита на "Литекс" ден по-късно.

Треньорът на "Черно море" Илиан Илиев заложи на схема 4-2-3-1, като на върха на атаката действаше Исмаил Иса. От своя страна наставника на "червените" Саша Илич отново избра постройка трима защитници. В сърцето на отбраната бяха поставени Амос Юга, Енес Махмутович и Християн Петров, докато по крилата бяха Иван Турицов и Брадли де Нойер.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.