"Арда" шокира "Ботев" с победен гол в последните секунди

Тимът на Александър сложи край на серията си от пет мача без успех

12.11.2022 | 15:05 Редактор: Искра Ангелова

"Арда" (Кърджали) постигна обрат с 2:1 като домакин на "Ботев" (Пловдив) в среща от 18-ия кръг на Първа лига. В герой за състава воден от Александър Тунчев се превърна резервата Ласана Н’диайе, който се разписа в четвъртата минута на добавеното време. "Ботев" завърши в намален състава, след като Самюел Супрайен бе изгонен с директен червен картон. "Арда" остава 9-и с 26 точки, а "Ботев" е 10-ти с 19 пункта.

Антоан Бароан изведе "Ботев" напред в резултата в 21-ата минута. Французинът отправи удар от границата на наказателното поле, който отиваше право в ръцете на Анатоли Господинов, но вратарят подцени ситуацията и пусна топката в мрежата си.

В 33-ата минута Тонислав Йорданов прати топката в мрежата с удар по диагонала след пас на Лъчезар Котев, но попадението бе отменено заради засада. Малко след това удар на Лъчезар Котев се отби от гредата.

Второто полувреме започна с натиск на "Арда". В 68-ата минута домакините организираха отлична атака, а топката достигна до Котев, който с диагонален удар изравни.

Почти веднага след това Бароан бе изведен в отлична позиция, но стреля неточно.

В 75-ата минута Ковачев изпревари Супрайен, а защитникът го повали на земята, което накара съдията Станислав Тодоров да му вдигне червен картон.

В четвъртата минута на добавеното време Желев се справи с Мертенс и с отличен извеждащ пас намери резервата Ласана Н’диайе, който със силен удар преодоля Ханкич за 2:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg. (Архив)