fallback

Стоилов: Време е българският футбол да се обедини около една стратегия

Трябва да си говорим за футбол и да се обединим един път завинаги, призова треньорът на "Левски"

01.11.2022 | 15:45 Автор: Тодор Петров

Време е българският футбол да се обедини около една идея и стратегия. Така коментира декларацията на "Левски" с призив за извънреден Конгрес на Българския футболен съюз треньорът на "сините" Станимир Стоилов.

"Декларацията точно и ясно е упоменала всичко. Напоследък зачестиха безброй претенции и безброй желания на всякакви видове клубове. Време е българският футбол да седне, да каже какви проблеми има, да се обединим върху някаква стратегия и програма и да подкрепим президент на Българския футболен съюз, зад който няма да има постоянни дела, да седим зад него. Няма по-конкретно от това, трябва да си говорим за футбол. Да се обединим един път завинаги, а не само да имаме претенции", каза той.

Стоилов още веднъж призова за едномесечна пауза за футболистите на фона на 11 месеца игра.

"Ние точно и ясно обявихме август месец краят на първенството да е в края на ноември, защото 11 месеца нашите футболисти играха непрекъснато, заслужават един месец почивка. Това не е прищявка, без първите дни на декември. Казахме още, че сме готови да играем мача за Купата с "Вихрен", когато играят националите. Ние не искаме да изпадаме в приказки за съдиите. От това, което видяхме, не сме впечатлени от промените и Изпълкома, който беше предложен. Част от претенциите на клубовете са от това естество, че се възползват от сила и позиции. Време е да го изявим открито", каза още треньорът на "Левски".

Снимка: Lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback