fallback

Меси е само на 11 гола от уникален рекорд на Роналдо

Отсъствието на португалеца в ШЛ може да окаже влияние

28.10.2022 | 23:30 Автор: Искра Ангелова

На 35 години той изживява втора младост, която вече кара ПСЖ да работи по подновяването на договора му, "Барселона" мечтае да си го върне, а отборът на Аржентина мечтае за трофея на Катар 2022. Лионел Меси е на крачка от рекорд на Кристиано Роналдо в Европа. Колко гола ги делят?

Сравнения е имало и винаги ще има между двамата най-важни играчи, които царят на спорта е имал през 21 век. Отсъствието на португалеца в турнира може да окаже влияние.

След ново представяне с ПСЖ, където той вече натрупа 15 гола и 12 асистенции, Меси е малко по-близо до рекорда на Кристиано Роналдо, който само преди няколко месеца изглеждаше невъзможно дори да бъде докоснат.

140-те гола на Кристиано Роналдо в 183 мача от Шампионската лига представляват безпрецедентен крайъгълен камък в краткосрочен план в историята на най-важния клубен турнир на планетата, но Лионел бавно добавя голове, които го приближават все по-близо до един от малкото рекорди, в които португалецът надминава родения в Росарио аржентинец.

Благодарение на двата гола, които отбеляза срещу "Макаби" (Хайфа) на "Парк де Пренс", Лионел Меси достига 129 гола в Шампионската лига. Само 11 го делят от върха, пише "Труд".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback