Силен "Юнайтед" удари "Тотнъм", "Ливърпул" излъга "Уест Хем"

"Червените дяволи" се придвижиха на петото място в класирането

20.10.2022 | 07:21 Редактор:

"Манчестър Юнайтед" убедително надигра "Тотнъм" и спечели с 2:0 сблъсъка от Висшата лига на "Олд Трафорд". Отборът на Ерик тен Хаг създаде куп положения в мача и можеше да разгроми съперника, ако не бяха поредицата спасявания на Уго Лорис.

Още през първата част домакините отправиха 19 удара към вратата на французина. Втората част започна с гол за Юнайтед, а негов автор стана Фред след удар извън наказателното поле и фатален рикошет в краката на Бен Дейвис. В 69-ата минута Бруно Фернандеш удвои с прецизен фалц след блокиран шут на Фред.

"Червените дяволи" се придвижиха на петото място в класирането с 19 т., с една зад четвъртия "Челси". "Тотнъм" остава трети с 23 т., но и с мач повече.

"Ливърпул" записа втората си поредна победа във Висшата лига, след като надигра с 1:0 гостуващия "Уест Хем". "Червените" стигнаха до трите точки след гол на Дарвин Нунес в 22-та минута, но и заради страхотните изяви на Алисон, който спаси дузпа на Джаред Боуен в края на първото полувреме.

С този успех "Ливърпул" се изкачи до 7-та позиция в класирането с 16 точки от 10 мача. "Уест Хем" към момента е 13-и с 11 т.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК