fallback

Стоилов: Изключително безхарактерно поведение на футболистите на "Левски"

"Бяхме твърде неуверени и несигурни в линията на защитата", заяви треньорът на "сините"

11.09.2022 | 10:20 Автор: Искра Ангелова

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов очерта причините за загубата от "Локомотив" (София) в 10-ия кръг на Първа лига с 2:3. Той изрази опасения, че в отбора са се събрали много футболисти с контузии, но също така се изказа негативно отношение от поведението на излезлите днес на терена.

"Бяхме твърде неуверени и несигурни в линията на защитата. Нямахме опции да реагираме след излизането на Сундберг, а поведението ни в отбрана след това се усложни. Но това не е толкова важно. Важното е футболистите да имат поведение на футболисти на "Левски". Не знам какво е състоянието на Сундберг, откараха го в болницата, за да му се прави снимка. Той имаше и доста сериозен оток още тук, когато излезе. Втори мач с негова липса и това се отразява", заяви той.

"Локомотив" играеше основно с дълги топки и ние не влязохме в единоборства през целия мач, което е крайно неприемливо. За третия гол - нека съдиите да кажат. Мисля, че сте видели. Имаше днес изключително безхарактерно поведение на футболистите на "Левски". Теренът беше труден и тежък, но това са реалностите. Това е т.нар БГ футбол, ние си го обичаме, не искаме и не искаме да си го подобряваме", допълни треньорът на "сините".

"Но с "Левски" ще се опитаме да се подобрим, защото идва дерби с ЦСКА. Очакваме точната диагноза за Билал Бари, който се контузи в дните преди мача с "Локомотив" (София). Струпаха се доста неща плюс Жереми Петрис. Но трябва да решаваме състава с каквото имаме. Най-важното е да се прояви характер. Дали можем да вземем нови попълнения? Пазарът вече затвори, евентуално може свободни агенти, които едва ли са играли скоро. Но и не трябва да нарушаваме финансовата рамка", категоричен бе Стоилов.

"Футболистите в атака също трябва да играят много по-добре, нищо че в защита бяхме слаби. Уелтон и Роналдо останаха на пейката, защото бяха доста уморени. През седмицата правихме изследвания и техните показатели ни дадоха ясната идея, че са доста изморени. Искахме да ги възстановим. Според мене бяхме крехки и оттам недостатъчно агресивни", завърши той.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback