Редица критики към Висшата лига заради отложения кръг след смъртта на кралицата

Това е в огромен контраст с други спортове, които се подновяват от днес на Острова

10.09.2022 | 15:56 Редактор: Искра Ангелова
Редица критики към Висшата лига заради отложения кръг след смъртта на кралицата

Футболните управници в Англия получиха критики за решението всички събития, които трябваше да се състоят този уикенд, да бъдат отменени заради смъртта на кралица Елизабет II. От Висшата лига обявиха, че мачовете този кръг се отлагат, а всички футболни дивизии надолу, чак до детските първенства, също спряха. Това е в огромен контраст с други спортове, които се подновяват от днес на Острова.

Професионалният футбол в Англия може да няма срещи и другият уикенд, когато се очаква да бъде погребението на кралицата. Спирането на мачовете бе определено от Асоциацията на футболните привърженици в Англия като "пропусната възможност" да бъде отдадена почит на кралица Елизабет II.

Решаващият тест мач по крикет между Англия и Южна Африка се подновява днес, а капитана на домакините Бен Стоукс написа: "Нейно величество обичаше спорта много. За мен ще е чест да играя в нейна памет".

В ръгбито Галахър Премиършип ще започне днес следобед, след като мачовете, които трябваше да се състоят снощи - Бристъл Беърс - Бат и Сейл Шаркс - Нортхемптън Сейнтс, бяха отложени и преместени за днес и утре, припомня gol.bg.

Състезанието Грейт Норт Рън ще се проведе утре, както и конните надбягвания Сейнт Леджър също ще се състоят, макар и преместени с 24 часа.

В изявлението на Висшата лига, Футболната лига и ФА се казва, че футбола спира като „знак на уважение от националния спорт”, макар официалното становище на властите е, че няма нужда да се отлагат състезания. Откриващият кръг на женската Суперлига по футбол също бе отложен.

Кралицата бе патрон на ФА и имаше притеснения относно сигурността. Положението с полицията е сериозен проблем и за следващият уикенд, като се очаква погребението на кралица Елизабет Втора да е в понеделник,19 септември.

В средата на следващата седмица има пълен кръг по програма във футболната лига, а в Лондон трябва да се играят три мача от Висшата лига другия уикенд.

Сред поддръжниците на идеята футбола да не спира бяха бивши играчи като Питър Крауч и Гари Невил. 

"Спортът може да покаже повече от всеки друг, уважението, което кралицата заслужава" написа Невил.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК