fallback

Официално: "Лудогорец" привлече защитник от нидерландското първенство

"Идвам в един от най-силните клубове на Балканите", заяви Аслак фон Витри

30.08.2022 | 15:30 Автор: Искра Ангелова

"Лудогорец" привлече норвежкия защитник Аслак фон Витри. Ръководството на единадесеткратните шампиони финализира преговорите с нидерландския елитен "Аз Алкмаар" за бранителя, който междувременно премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете в София.

Витри се включва веднага в подготовката на "орлите" и ще е на разположения за предстоящите мачове в първенството и груповата фаза на Лига Европа. Той ще бъде представен пред медиите от спортния директор Георги Караманджуков в сряда.

"Идвам в един от най-силните клубове на Балканите. Искам да играя в европейските клубни турнири и с "Лудогорец" ще имам тази възможност. Вярвам, че ще помогна на тима да постигне желаните резултати", коментира Витри.

Роденият на 10 март 1996 г. в Трондхайм защитник е юноша на местния "Стриндхайм". Впоследствие играе в школата на "Розенборг". В мъжкия футбол дебютира в норвежкия "Ранхайм", а след това преминава в един от популярните шведски клубове - "Юргорден". Между 2019 и 2021 г. Витри изиграва 65 мача за този тим, като отбелязва 10 гола. През 2021 г. е закупен от нидерландския "Аз Алкмаар", за който до момента има 31 мача с 1 отбелязан гол.

Аслак фон Витри е вторият нов футболист в "Лудогорец" от началото на сезона. Преди месец шамипоните привлякоха полския халф Якуб Пьотровски от "Фортуна" (Дюселдорф).

Снимка: Официален сайт на "Лудогорец"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback