fallback

"Лудогорец" разгроми "Спартак" (Варна) в Разград

Разградчани се наложиха с 5:0

30.07.2022 | 08:24 Автор: Искра Ангелова

Три гола в рамките на първите 12 минути спомогнаха на "Лудогорец" да победи с 5:0 "Спартак" (Варна) в среща от четвъртия кръг на efbet Лига.

С успеха шампионите на България за последните 11 сезона събраха 10 точки се върнаха на върха в класирането, който за около два часа бе окупиран от състава на ЦСКА 1948. Спартак остава на предпоследното 15-о място с едва една точка.

Срещата на стадион "Хювефарма Арена" в Разград започна вихрено, като още в 39-ата секунда Бърнард Текпетей откри резултата с удар на празна врата.

Домакините удвоиха аванса си в петата минута, когато точен бе Рик Джонатан. Кошмарът за новака в елита Спартак стана пълен в 12-ата минута, когато Джонатан изведе зад гърба на отбраната Игор Тиаго и за централния нападател не бе особен проблем да реализира за 3:0.

В средата на първото полувреме вратарят на "Спартак" Иван Дичевски игра с ръка извън наказателното поле, но след консултация със системата ВАР главният съдия Георги Давидов реши да не му показва картон.

До края на първата част "Лудогорец" продължи да контролира играта, но опасностите пред Дичевски не бяха сериозни.

На полувремето в игра за "орлите" се появи новото попълнение Якуб Пьотровски, който направи дебют за тима, информира gol.bg.

В 61-вата минута домакините вкараха още един гол чрез Игор Тиаго, но той бе отменен заради засада.

Нищо обаче не успя да спаси Спартак в 76-ата минута, когато двойно подаване межди Сисиньо и Тиаго изведе български национал сам срещу Дичевски и той с първия си гол за сезона покачи на 4:0.

Пет минути по-късно Пьотровски пробва далечен удар. Мощният му шут затрудни стража на "Спартак" и това позволи на Игор Тиаго да вкара за 5:0.

Това бе последното отиграване бразилеца, който бе заменен от Матиас Тисера веднага след това. Още с първия си удар в мача аржентинецът можеше да вкара и шести гол за "Лудогорец", но ударът му по земя с десния крак намери страничната греда.

В 90-ата минута Сисиньо имаше претенции за дузпа за нарушение на Проспър Менди срещу него, а минута по-късно гол на резервата Каули Оливейра бе отменен заради засада.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback