Франция с нова издънка, остава без победа на дъното в групата

Австрийците продължават с доброто си представяне под ръководството на Ралф Рангник

11.06.2022 | 09:33 Редактор: Здравко Черкезов

Австрия и Франция завършиха наравно 1:1 в среща от първа група на Лига А на Лигата на нациите. Австрийците продължават с доброто си представяне под ръководството на новия селекционер Ралф Рангник, докато световните шампиони са на дъното в групата след поредната си издънка от началото на надпреварата.

Нападателят Андреас Вайман даде преднина за домакините в 37-ата минута след асистенция на Конрад Лаймер. Французите стигнаха до точката едва в 83-тата минута, след като точен за селекцията на Дидие Дешан бе влезлият 20 минути по-рано от резервната скамейка Килиан Мбапе след подаване на Кристофър Нкунку.

В класирането Австрия е на второ място с четири точки, на две от лидера Дания, който направи равенство 1:1 с Хърватия – "шахматистите" са с равен брой с австрийците. Франция е закотвен на дъното с два пункта, след като загуби на старта от датчаните и направи реми с хърватите. В следващите мачове от групата Дания приема Австрия, докато Франция е домакин на Хърватия – и двете срещи са на 13 юни.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК