Надал срази Джокович в сблъсъка на титаните на "Ролан Гарос"

Испанецът надделя в 4 сета и ще спори със Зверев за място на финала 

01.06.2022 | 06:46 Редактор: Тодор Петров
Надал срази Джокович в сблъсъка на титаните на

Рафаел Надал победи Новак Джокович на четвъртфинала на "Ролан Гарос" в истинско зрелище на централния корт "Филип Шатрие".

Срещата завърши 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7:4) в полза на Матадора от Майкорка, поставен под номер 5 в турнира. На полуфинала испанецът ще играе с германеца Александър Зверев.

Може да се каже, че Надал, който след 2 дни ще навърши 36 години, поднесе изненада, тъй като букмейкърите определяха Джокович като явен фаворит. Испанецът обаче се е устремил към своята 14-а титла от Откритото първенство на Франция.

Надал спечели Откритото първенство на Австралия през този сезон и държи рекорда за най-много спечелени титли от Големия шлем (21). Той има две победи на Откритото първенство на Австралия, 13 победи на "Ролан Гарос", две победи на "Уимбълдън" и четири победи на Откритото първенство на САЩ.

Надал и Джокович играха за десети път един срещу друг на "Ролан Гарос", като испанецът спечели осмата си победа. На миналогодишния "Ролан Гарос" Джокович победи Надал на полуфинала (3:6, 6:3, 7:6, 6-2).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК