"Ливърпул" продължава напред след голово зрелище на "Анфийлд"

Клоп съхрани звездите си за "Сити"

14.04.2022 | 07:55 Редактор: Искра Ангелова

"Ливърпул" и "Бенфика" сътвориха истински голов екшън на реванша от ¼-финалите на Шампионската лига, завършвайки 3:3 на "Анфилд". Хората на Юрген Клоп продължават на полуфиналите с общ резултат 6:4 след успеха с 3:1 в Лисабон и ще излязат в сблъсък за финала срещу сензацията в тазгодишното издание на турнира Виляреал.

Германският специалист остави голяма част от звездите си на резервната скамейка. Това обаче не попречи на "мърсисайдци" да доминират напълно на терена и да поведат с 3:1, но накрая допуснаха да се стигне до равенство, след като португалците играха със сърце и не се предадоха, въпреки че нямаха шансове да направят чудо. Първата част приключи при равенство 1:1, а головете буквално заваляха след почивката.

Ибрахима Конате и Роберто Фирмино на два пъти се разписаха за "Ливърпул". За гостите  вкараха Гонсало Рамос, резервата Роман Яремчук и звездата Дарвин Нунес. След почивката Клоп все пак пусна на терена и повечето от звездите си, като в този момент домакините водеха с 2:1.  

Юрген Клоп направи куп промени в стартовия си състав, въпреки че нямаше проблеми с контузени или наказани играчи. Вероятно германският специалист все пак реши да съхрани силите на част от звездите си за предстоящия полуфинал срещу "Манчестър Сити" за ФА Къп през уикенда. Той остави на резервната скамейка Салах, Мане, Алкантара, Фабиньо, Ван Дайк , Александър-Арнолд и Робъртсън.

Така триото в атака оформиха Луис Диас, Фирмино и Диого Жота. Треньорът на гостите Нелсон Вересимо заложи на най-доброто, с което разполага. Атаката водеше уругвайската звезда Дарвин Нунес.

Мачът започна с високо темпо. В първите минути липсваха чистите голови положения. Дебютната по-сериозна опасност сътвориха "лисабонските орли". Евертон изстреля снаряд по посока на вратата на Алисон в 13-ата минута, но не уцели целта.

Постепенно "мърсисайдци" наложиха своето темпо и взеха инициативата. И логично откриха резултата в 21-ата минута. Автор на гола стана Ибрахима Конате, който вкара дебютното попадение и на стадион "Лу"“. Сега защитникът отново се разписа с глава. Конате матира Влаходимос след центриране от корнер на Цимикас.

Само 120 секунди по-късно Дарвин Нунес прати топката в мрежата на Алисон, но се оказа, че е бил в засада и съдията Сердар Гьозюбююк отмени гола на уругваеца.

След половин час игра Ян Вертонген спаси сигурно попадение, избивайки удар с глава на Фирмино.

В 32-ата минута "Бенфика" стигна до равенството и се размечта за обрат. Гонсалвеш изведе Гонсало Рамос сам и той не сгреши - 1:1. ВАР преразгледа ситуацията и зачете гола.

В 38-ата минута "Ливърпул" пропусна отлична възможност да излезе отново напред в резултата, след като Фирмино потърси Луис Диас на празна врата, но Алехандро Грималдо пресече подаването.

Десетина минути след почивката англичаните възстановиха преднината си. Диого Жота пусна към Фирмино, който засече топката в мрежата за 2:1. Бразилецът вкара втория си гол в мача в 65-ата минута, вкарвайки от воле за 3:1.

Гостите не се предадоха и преследваха попадения във вратата на домакините, а явно и хората на Юрген Клоп се поотпуснаха, смятайки, че всичко вече е решено. Резервата Роман Яремчук върна интригата в срещата, реализирайки за 3:2 в 73-ата минута.

В 82-ата минута Дарвин Нунес бе изведен отлично и изравни, като както и при предишния гол за гостите ВАР преразгледа ситуацията за засада и призна гола. Малко след това уругвайският нападател едва не доведе нещата до пълен обрат, но Алисон спаси.

Садио Мане прати топката в мрежата на Влаходимос в 90-ата минута, но се оказа, че е в засада. В добавеното време и Салах пропусна да донесе победата за "Ливърпул". В 5-ата минута от допълнителните Дарвин Нунес вкара още един гол, но за втори път негово попадение бе отменено заради засада.

Така "Ливърпул" продължава похода си към спечелване на седми трофей от най-титулувания турнир в Европа. На пътя на "мърсисайдци" към финала ще застане сензацията Виляреал.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК