fallback

"Лудогорец" не сбърка срещу "Славия" и възстанови преднината си

По този начин отборът записа трети пореден успех

26.02.2022 | 19:50 Автор: Ваня Кузманова

Отборът на "Лудогорец" възстанови преднината си от четири точки на върха в класирането на Първа лига пред преследвача ЦСКА, след като победи "Славия" с 3:1 у дома в мач от 21-ия кръг на първенството. 

Вчера "червените" разбиха "Ботев Враца" с 4:0 на стадион "Българска армия" и поставиха лидерите под напрежение, но днес "орлите" отговориха подобаващо.

Централният нападател на разградчани Пиерос Сотириу даде преднина на своите още в 18 минута с удар в близкия ъгъл на Светослав Вуцов, а десет минути по-късно Мануел Шоу удвои преднината на домакините с глава след центриране от корнер на Кирил Десподов. 

В 52 минута капитанът на "белите' Радослав Кирилов намали изоставането на "Славия" след страхотен самостоятелен пробив отдясно и прецизен изстрел по диагонала. В 64-та минута обаче Сотириу сложи точка на спора с втория си гол в мача, реализира с глава от близко разстояние, пише БГНЕС. 

По този начин "Лудогорец" записа трети пореден успех след подновяването на шампионата и вече има 51 точки, четири повече от ЦСКА. 

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback