ЦСКА 1948 поиска от премиера проверка на сделките на собствениците на ЦСКА

В писмото се настоява за ревизия на търга за "армията"

17.02.2022 | 17:54 Редактор: Елеонора Танева
ЦСКА 1948 поиска от премиера проверка на сделките на собствениците на ЦСКА

Сдружение "ФК ЦСКА 1948" изпрати писмо до премиера на България Кирил Петков и копие до министъра на спорта Радостин Василев, настоявайки да бъдат проверени няколко сделки между държавата и собствениците на ЦСКА.

"Червените" искат да се изяснят нещата около търга за "армията", дълговете на ЦСКА, връзката между един от собствениците с фалиралата банка КТБ и дали има връзка между юридическото лице ПФК ЦСКА-София АД и дружеството "Ловеч-Спорт 96" АД, в което по сходна схема община Ловеч е апортирала свои имоти.

"Червените" искат отговори на въпросите:

Кой, от кога и благодарение на какви договори контролира държавните имоти, които се предполага да бъдат прехвърлени от държавата на частен собственик?

В какъв размер са финансовите задължения отстрана на частния ползвател на държавните имоти (ПФК ЦСКА-София АД), откога се трупат и каква част от тях са дължими, но неплатени наеми към държавни предприятия?

Евентуалното изграждане на нов стадион в Борисовата градина в София ще наложи сериозно увеличение на капитала, за да се финансират разходите по строителство. Държавата ще участва ли в увеличението на капитала на съвместното дружество или ще намали дела си в смесеното дружество за сметка на частния партньор?

Анализиран ли е рискът задълженията на ПФК ЦСКА-София АД да станат изискуеми от кредиторите и какво би се случило със стадиона и въпросното дружество, при положение, че стане част от капитала на новото дружество чрез апорт?

Съществува ли връзка между лицата, контролиращи юридическото лице ПФК ЦСКА-София АД и дружеството "Ловеч-Спорт 96" АД, в което по сходна схема община Ловеч е апортирала свои имоти?

Привържениците на спорта и всички български данъкоплатци очакват Вашето правителство да покаже $нулева толерантност към корупцията$! Това включва решително прекратяване на нагласените конкурси и безконтролните сделки за прехвърляне на публична собственост в частна полза, пише още в писмото на клуба.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК